Societat 10/08/2021

Les Balears tenen un 71% dels llits disponibles ocupat

Un 74,4% dels de planta i un 44,5% dels de l'UCI tenen pacients amb covid-19 i sense

2 min
Sanitaris de Son Espases durant la pandèmia.

PalmaEncara que els casos de covid-19 han anat baixant els darrers dies, la pressió hospitalària continua sent elevada, i no només per les persones contagiades de coronavirus. En concret, a les Balears, segons les dades publicades aquest dilluns pel Ministeri de Sanitat, més d'un 71% del total dels llits que hi ha als hospitals de les Illes està ocupat.

Aquest percentatge inclou els llits disponibles a planta i a les unitats de cures intensives, però si se separen aquestes dues àrees es poden veure diferències considerables. De les 2.980 places que hi ha planta, 2.216 estan ocupades, per la qual cosa el percentatge d'ocupació arriba al 74%. A més, dels ingressats, 352 tenen covid-19, mentre que la resta, 1.864, hi són per altres motius.

A les UCI, la situació és una mica menys preocupant, ja que, dels 346 llits que hi ha, 153 estan ocupats i això representa que l'ocupació no arriba al 45%. Tot i això, el nombre d'ingressats per coronavirus és superior al nombre de persones que hi són per altres causes. Així, hi ha 83 persones amb covid-19 i 70 amb altres patologies.

Respecte dels casos que estan ingressats per covid-19, Salut preveu que, a partir de la setmana que ve, comencin a davallar, primer a planta i després a l'UCI.

La situació de Son Espases

Aquesta situació hospitalària està coincidint amb les vacances de molts dels professionals sanitaris. Precisament, el sindicat SAE denuncia la saturació assistencial que s'està vivint a l'hospital Son Espases per la manca de recursos humans i ha demanat que s'incrementi el personal. Un dels problemes principals que tenen, segons el sindicat, és que, a causa de la manca de recursos, "a alguns pacients no se'ls pot fer una PCR abans de pujar a planta, per la qual cosa hi pugen sense saber si tenen covid-19 o no".

stats