Societat 22/11/2020

Les Balears superen els 23.000 contagis de coronavirus des de l'inici de la pandèmia

La Conselleria de Salut ha notificat 120 nous casos i cap defunció en el darrer dia

Ara Balears
1 min
Sanitaris a l'hospital de Son Espases.

PalmaLes Illes Balears han notificat 23.095 casos de coronavirus i 401 morts al Ministeri des de l'inici de la pandèmia. Aquest diumenge, la Conselleria de Salut ha informat de 120 nous contagis i cap defunció. A hores d'ara, l'Arxipèlag suma 3.912 casos actius, 7 més que dissabte. En 24 hores s'han fet 2.758 proves diagnòstiques -entre PCR i tests d'antigens-, i la taxa de positivitat se situa en el 4,35%.

Per illes, a Mallorca s'han notificat 104 noves persones positives, a Eivissa 9, a Menorca 7 i a Formentera no s'ha detectat cap cas en la darrera jornada. Pel que fa a la situació hospitalària, aquest diumenge hi ha 223 persones a planta (3 menys que ahir) i 52 a l'UCI (3 més). Els hospitals illencs han donat 8 altes i els centres d'atenció primària, 157.

Les residències de gent gran no han patit cap defunció el darrer dia, i continuen davallant els contagis lentament. Actualment hi ha 79 professionals i 78 ancians contagiats. D'aquests darrers, 71 estan hospitalitzats bé per raons mèdiques o per poder fer correctament l'aïllament. Finalment, pel que fa als professionals de l'IB-Salut, hi ha 99 sanitaris actius i 203 casos en vigilància per contacte estret.

Cal recordar que a partir d'aquest cap de setmana, els familiars d'usuaris de residències que tinguin casos positius de covid-19 podran visitar els residents sempre que no estiguin contagiats ni presentin símptomes compatibles amb el virus. Els centres també permetran l'entrada continuada d'una persona per acompanyar els residents que estan en procés de morir.

stats