Societat 21/09/2021

Les Illes sumen 66 nous contagis de coronavirus en 24 hores

Salut ha notificat una mort més a causa de la malaltia

ARA Balears
1 min
Sanitaris de l'hospital de Son Espases, protegint una companya del coronavirus.

PalmaLa Conselleria de Salut ha comunicat aquest dimecres que en les darreres 24 hores s'han detectat 66 nous casos de coronavirus a les Balears. A més, el Govern ha notificat una mort més a causa de la malaltia, que eleva a 950 les víctimes a l'Arxipèlag des de l'inici de la pandèmia. La taxa de positivitat en les proves diagnòstiques ha estat d'un 2,14%.

Per altra banda, el nombre de casos actius continua davallant. Salut ha informat que actualment se'n registren 1.732 (85 menys que ahir). La situació als hospitals illencs també es manté estable i les xifres no han canviat gaire respecte d'aquest dilluns. Així, en aquest moments atenen 107 persones infectades a planta (dues més que ahir) i 43 a l'UCI (dues menys). A més, les unitats de crítics es mantenen en risc mitjà, amb una ocupació de llits destinats a persones en estat greu pel covid-19 d'un 12,61%. L'Atenció Primària fa el seguiment de 1.731 illencs (15 casos menys que aquest dilluns).

Quant a la situació a les residències de gent gran, actualment hi ha 49 usuaris amb el contagi actiu i 20 treballadors amb diagnòstic confirmat. A més, els centres de la Bonanova i Borenco a Mallorca, i Cas Serres a Eivissa són les tres residències afectades per brots. Per altra banda, entre els professionals del Servei de Salut, 27 sanitaris continuen amb infecció activa i 63 estan aïllats (entre ells, els positius).

Gairebé un 80% de la població diana ja està immunitzat

La campanya de vacunació continua a ritme lent a les Balears. No obstant això, Salut ha assenyalat que actualment el 81,57% de la població diana ha rebut almenys una dosi i el 79,04% té la pauta completa. Fins ara, el Servei de Salut ha administrat 1.569.890 vaccins a les Illes.

stats