Societat 12/10/2021

Les Balears, entre les regions europees que més poden patir econòmicament a mitjan termini per la pandèmia

Les comunitats autònomes i ajuntaments d'Espanya van patir un forat en els seus comptes de 12.300 milions d'euros l'any 2020

ARA Balears
1 min
Gent passejant pel centre de Palma.

PalmaEncara que aquest estiu la realitat ha superat, en part, les previsions que hi havia de recuperació econòmica gràcies a les xifres que ha deixat el turisme, les Balears estan entre les regions europees més susceptibles a patir un impacte econòmic negatiu a mitjan termini.

Així ho ha determinat aquest dimarts el Comitè Europeu de les Regions, que ha situat les Illes, juntament amb Catalunya, el País Valencià, Múrcia, Extremadura, Andalusia, Castella-la Manxa i les Illes Canàries, com una de les vuit comunitats espanyoles que més podrien patir econòmicament a causa de la pandèmia.

En concret, segons ha recollit Europa Press d'aquest estudi, les comunitats autònomes i ajuntaments d'Espanya van patir un forat en els seus comptes de 12.300 milions d'euros l'any 2020 per l'increment de la despesa que es va fer per fer front al covid-19 i a la caiguda d'ingressos.

Així, les autoritats autonòmiques i locals de l'Estat van ser les terceres més afectades en termes absoluts per aquest fenomen, només per darrere d'Alemanya, amb 111.000 milions, i Itàlia, amb 22.700 milions.

Davant d'aquesta situació, el president de l'organisme, Apostolos Tzitzikostas, ha reivindicat que "s'ha d'actuar d'una manera eficient" per "restablir l'estabilitat pressupostària dels òrgans regionals i locals i ampliar l'autonomia fiscal per poder invertir en les necessitats específiques de les persones".

stats