Societat 10/04/2021

Les Balears reben 8,9 milions d'euros de l'Estat per a subvencions d'habitatge

L'Arxipèlag és la tercera comunitat que menys doblers ha rebut

ARA Balears
1 min
El Govern té un llistat de 800 habitatges de grans tenidors que fa dos anys que estan buits

PalmaEl Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha transferit el primer trimestre d'enguany 354,2 milions d'euros a les comunitats autònomes per a subvencions en matèria d'habitatge del Pla estatal 2018-2021. D'aquests, les Balears han rebut 8,9 milions d'euros, segons ha informat la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears.

Aquesta quantitat se suma als 328 milions que el govern d'Espanya ja va transferir el 2018, els 325,1 milions el 2019 i els 446,6 milions el 2020. La suma total ascendeix a 1.454 milions en el període de durada del Pla d'habitatge. Aquests ajuts estan adreçats als arrendataris amb menys recursos, amb especial atenció als joves, els majors de 65 anys, a les víctimes de violència masclista, a persones sense llar i a aquelles que han patit un desnonament, com també als que estan en situació de vulnerabilitat a causa del covid-19.

A més, les subvencions estan pensades per ajudar les administracions públiques a l'hora d'adquirir habitatges per augmentar-ne el parc públic i per promoure'ls. També es destinen al foment de la rehabilitació de cases tant en termes de sostenibilitat i millora de l'eficiència energètica com a la millora de l'estat de conservació i de l'accessibilitat, així com a la regeneració i renovació urbana rural.

Quant al repartiment entre les comunitats, les més afavorides han estat Andalusia, amb 63,6 milions d'euros; Catalunya, amb 53,9 milions; el País Valencià, amb 42,4 milions, i Madrid, amb 41,4 milions. En canvi, les Balears se situen les terceres per la coa, per darrere de Cantàbria, amb 7,1 milions, i la Rioja, amb 6,3 milions.

stats