Societat 11/06/2021

Les Balears reben 14 milions d'euros de l'Estat per compensar la pèrdua d'ingressos del transport públic

Les ajudes es destinaran a l'Ajuntament de Palma, que percebrà 12,3 milions, i al Consell de Menorca, al qual pertoquen 1,7 milions

ARA Balears
1 min
Un autobús de l'EMT.

PalmaLa Delegació del govern espanyol a les Illes ha informat que els ministeris d'Hisenda i de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana han concedit dues subvencions d'un total de 14 milions d'euros a les Balears per compensar la pèrdua d'ingressos del transport públic a conseqüència de la pandèmia. Les ajudes es destinaran a l'Ajuntament de Palma, que percebrà 12,3 milions d'euros, i al Consell Insular de Menorca, al qual pertoquen 1,7 milions.

El Consell de Ministres del passat 8 de juny va aprovar una partida de 434 milions d'euros per a un total de 273 entitats locals de tot l'Estat. Per regla general, els beneficiaris rebran l'equivalent al 40% dels ingressos que van obtenir el 2019 els seus sistemes públics de transport pel cobrament de les tarifes i els preus públics. Es calcula que aquesta és la proporció de l'impacte que ha tingut la pandèmia a les xifres d'aquests serveis.

La Delegació del govern espanyol ha destacat que l'objectiu és donar suport al transport públic, garantir-ne la prestació i pal·liar les conseqüències derivades de la crisi del coronavirus. Aquestes ajudes estan regulades pel Reial decret 407/2021, i tenen un caràcter extraordinari. Les entitats que hagin prestat el servei per gestió indirecta hauran de destinar la subvenció estatal a compensar el contractista o l'entitat concessionària del servei per la caiguda dels ingressos, ha subratllat la Delegació.

stats