Els balears, més preocupats per la crisi econòmica que per la sanitària

L'informe de Gadeso assenyala que el 63% dels enquestats consideren les conseqüències econòmiques de la pandèmia com el principal problema de l'Arxipèlag

Els residents a les Illes Balears consideren que el principal problema de l'Arxipèlag actualment és la crisi econòmica que ha provocat la pandèmia. Segons l'informe de Gadeso, un 63% dels enquestats pensa que la crisi econòmica és el principal problema actual a les Illes, mentre que només el 32% creu que és el coronavirus i la crisi sanitària. La preocupació pel covid-19 ocupa la quarta posició d'un rànquing encapçalat per la crisi econòmica i seguit per l'atur i la inestabilitat laboral.

L’economia balear es torna a enfonsar després de cinc anys de recuperació

Les conseqüències econòmiques de la pandèmia centren l'atenció i la preocupació dels residents de les Illes. Els illencs també han mostrat gran preocupació pel futur laboral dels residents a l'Arxipèlag. D'una banda, l'atur, motivat pel previsible tancament d'empreses, especialment en sector serveis, i la no obertura d'una part dels hotels; i de l'altra, la inestabilitat laboral, associada a un mercat laboral inestable i excessivament dependent de les fluctuacions en l'arribada de turistes durant la temporada alta, han tingut també un paper protagonista entre els enquestats per Gadeso, que consideren que el futur econòmic i laboral és el principal problema de les Illes Balears en l'actualitat.

Tot i l'aprovació del Pla de reactivació econòmica del Govern balear, que prioritzarà la seguretat sanitària i el treball, l'arribada dels primers turistes del pla pilot (que ha provocat la reobertura d'alguns establiments turístics) i les mesures econòmiques adoptades pel Govern balear i l'espanyol, la situació econòmica continua centrant la preocupació dels habitants de l'Arxipèlag.

Mallorca podria rebre uns cinc milions de turistes aquest estiu

El coronavirus queda en un segon pla per a tots els enquestats, ja que a Mallorca només el 37% l'han definit com el principal problema de les Illes Balears, a Menorca el 29%, a Eivissa el 33% i a Formentera només el 28% l'han marcat com el principal problema de l'Arxipèlag.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF