Societat 22/12/2020

Els residents de les Balears es poden fer la PCR a 220 laboratoris de la Península

La consellera de Salut, Patricia Gómez, assegura que han contractat 189 persones per reforçar els controls a ports i aeroports

Ara Balears
1 min
Imatge del mapa on es poden consultar els laboratoris que fan PCR gratuïtament als illencs que volen tornar a casa per Nadal.

PalmaEls residents de les Illes Balears es poden fer la PCR per tornar a casa per les festes de Nadal a 220 laboratoris de la Península, segons ha informat l'agència Efe a partir de les declaracions fetes per la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, aquest dimarts al Parlament.

En concret, la consellera ha explicat que encara que en un principi hi havia acords amb 62 laboratoris, la xifra ha augmentat fins a 220 i, en el cas de Barcelona, on hi ha una gran demanda per part dels illencs, s'ha passat de 2 laboratoris a 15. Cal recordar que des del 20 de desembre, qualsevol persona que vol entrar a les Balears ha de presentar una prova PCR negativa feta 72 hores abans del vol.

A més, en resposta a una pregunta que li ha fet la diputada del PP Tania Marí sobre els controls als ports i aeroports, Gómez ha assegurat que la Conselleria ha contractat 189 persones per reforçar-los. A més, també hi haurà 26 professionals de la Creu Roja.

Segons la consellera, als controls que es varen fer diumenge, entre les 756 proves d'antígens que es varen fer es varen detectar quatre positius; 602 persones varen presentar una prova negativa de PCR; es varen fer 257 proves a les unitats Covid Exprés; 88 passatgers varen optar per fer quarantena voluntària i 692 passatgers quedaven a l'illa menys de 72 hores.

stats