Societat 13/09/2021

Les Balears, lliures de restriccions nocturnes

Els viatgers vacunats no hauran d'emprar cap formulari per entrar a les Illes

2 min
Terrasses al carrer de la Fàbrica, al barri de Santa Catalina de Palma.

PalmaLes trobades nocturnes de familiars i amics no convivents ja no estaran limitades a cap illa de les Balears a partir d'ara, segons ha anunciat aquest dilluns el portaveu de l'Executiu i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela. Eivissa era la darrera illa amb restriccions nocturnes per a les reunions socials –estaven prohibides de les 2 a les 6 h de la matinada–, però la bona evolució de les dades sanitàries ha permès que es puguin llevar. En data de 10 de setembre, a Eivissa hi havia 276,6 casos per cada 100.000 habitants d'incidència acumulada a 14 dies, per sota dels 350 casos que marquen el límit perquè hi hagi limitacions a les trobades nocturnes de no convivents. Les mesures es tornaran a revisar dia 29 de setembre.

A la resta d'illes també continua baixant la incidència acumulada i, segons ha assenyalat Negueruela, continuaran sense limitacions. A Mallorca hi ha 185,4 casos per cada 100.000 habitants, mentre que a Formentera en són 151,2 i a Menorca, 96,2. Pel que fa a la situació hospitalària, l'ocupació de llits d'hospital és d'un 3,80% en el conjunt de les Balears i d'un 14,66% a l'UCI.

No hi haurà formulari per als vacunats

Una altra decisió important del Govern pel que fa a les restriccions és que a partir de dia 14 es deixarà de sol·licitar el formulari de viatge a totes les persones vacunades, les quals només hauran de presentar el certificat covid. Cal recordar que aquesta mesura ja s'aplicava als passatgers estatals des del 8 de setembre. Només els majors de 12 anys hauran de presentar la pauta completa de vacunació, una prova negativa o un justificant d'haver passat la malaltia.

Quant a la reobertura de sectors com l'oci nocturn, Negueruela ha assegurat que aviat es faran reunions per concretar com es fa, encara que no ha posat data i ha recordat que serà decisió dels "experts sanitaris". "Ara no podem parlar de dates concretes perquè ens hem de reunir amb el sector", ha afegit. El portaveu ha tornat a fer una crida perquè els ciutadans que encara no ho han fet es vacunin. "La vacunació és la solució per a aquesta pandèmia", ha afirmat. Negueruela tampoc no ha indicat quan estarà vacunat el 90%, que és l'objectiu següent una vegada que ja s'ha superat el 70%.

stats