Societat 28/03/2022

Les Balears ja han escolaritzat 88 infants ucraïnesos

La Conselleria demanarà a l'Estat recursos específics per atendre aquest alumnat

1 min
Refugiats ucraïnesos a Mallorca.

PalmaLes escoles de les Balears comencen a acollir infants i adolescents refugiats d'Ucraïna. Fins ara, s'han escolaritzat a l'Arxipèlag 88 menors: 67 a Mallorca, 4 a Eivissa i 17 a Menorca, segons ha informat aquest dilluns el conseller d'Educació, Martí March, en roda de premsa.

March ha avançat que ara com ara encara hi ha una "situació d'inestabilitat", però esperen que augmenti el nombre d'alumnat refugiat per la guerra les properes setmanes. El conseller ha plantejat que hi ha tres qüestions clau a abordar: localitzar tots els nins i nines i articular "l'acolliment emocional i l'acolliment lingüístic".

Aquest dimecres està prevista una reunió entre el Ministeri d'Educació i les comunitats autònomes precisament per abordar com acompanyar l'alumnat refugiat de la guerra. Des de les Balears es demanarà coordinació a tot l'Estat i recursos específics. De fet, ja hi ha sobre la taula la incorporació d'auxiliars de conversa per facilitar la comunicació.

Manual bàsic

Convivèxit va publicar fa dues setmanes un manual bàsic per acollir els infants a les escoles. Si bé l'Arxipèlag està acostumat a rebre alumnat forà durant el curs, els refugiats afronten un repte més sensible, perquè probablement conserven records dolorosos recents lligats a l'abandó sobtat de la llar. Aquesta situació se suma a les dificultats de qualsevol persona que migra: arribar a un lloc sense persones conegudes i sovint sense entendre l'idioma.

stats