Societat 18/06/2021

Les Balears han acollit prop de 700 refugiats des del 2016

La consellera Santiago assegura que oferir aquests espais dignifica aquestes persones

ARA Balears
1 min
Refugiats afganesos caminant cap a la frontera entre Turquia i Grècia a la província d'Edirne, al nord-oest de Turquia.

PalmaEl Govern ha assenyalat que les Balears han acollit un total de 691 refugiats d'ençà que van obrir els dos centres d'acollida que hi ha a Mallorca, el de la Platja de Palma (Sometimes) l'any 2016 i el de Son Rapinya el 2018. Els dos espais, cedits per la Conselleria d'Afers Socials i Esports, són gestionats per la Creu Roja.

Amb motiu del Dia Internacional del Refugiat, que se celebra el dia 20 de juny, la consellera Fina Santiago ha volgut posar en valor que la cessió d'aquests espais "dignifica les persones refugiades i és la demostració que el Govern supera les declaracions d'intencions i concreta accions polítiques per constatar que les Illes són terra d'acollida".

L'Executiu ha explicat que el centre d'acollida de la Platja de Palma té capacitat per a 50 persones, mentre que el de Son Rapinya disposa de 25 places. Al de la Platja de Palma, de gener a maig hi han passat 55 persones, 20 de les quals eren menors d'edat acompanyats pels seus familiars. Pel que fa al gènere, 25 han estat homes i 30 dones, i respecte de les nacionalitats, la majoria dels usuaris han estat de Colòmbia i Veneçuela.

Per altra banda, el centre de Son Rapinya ha acollit 32 persones, una de les quals era menor i també estava acompanyada per la seva família. Per gènere, 18 han estat homes i 14 dones i pel que fa a la nacionalitat, la majoria també han estat de Colòmbia i Veneçuela.

Els usuaris dels dos centres han rebut classes de castellà i català i han participat en tallers de salut, drets i deures, i coneixement de l'entorn, entre d'altres.

stats