Societat 04/03/2021

Les Balears exigeixen proves negatives de covid-19 als viatgers de 13 comunitats a partir d'avui

Els passatgers que arribin sense un motiu justificat i no presentin un test negatiu al control sanitari s’exposen a una multa de fins a 3.000 euros

ARA Balears
1 min
Alguns passatgers de la Península passant el control sanitari a l'Aeroport de Palma.

PalmaLes Balears exigeixen a partir d'aquest dijous proves negatives de coronavirus als viatgers que arribin de les comunitats que tinguin una incidència acumulada els darrers 14 dies superior a 100 casos per cada 100.000 habitants. Això afecta els viatgers de les comunitats d'Andalusia, Aragó, Astúries, Canàries, Cantàbria, Castella i Lleó, Castella - la Manxa, Catalunya, València, Galícia, Madrid, Navarra i el País Basc.

Per altra banda, en queden exempts els viatgers d'Extremadura, Múrcia i la Rioja, ja que el Govern aplica la IA14 de les dades del Ministeri del 2 de març. Aquests llistats estaran vigents fins al 18 de març i es revisaran cada 15 dies. Fins aquest dimarts la incidència era de 150, però el Govern va decidir endurir el criteri per a la millora de la situació epidemiològica de les Illes.

Els passatgers aeris i marítims que arribin d'aquestes vomunitats hauran de presentar una prova PCR negativa, feta en origen 72 hores abans de viatjar, o fer-se una prova d'antígens a la seva arribada a les Illes, sempre que la motivació del seu viatge respongui a una de les causes previstes com a justificades. A més, tots els passatgers hauran d'emplenar un formulari de control sanitari i presentar-lo al punt d'entrada.

Cal recordar que els passatgers que arribin sense un motiu justificat i no presentin una prova negativa al control sanitari s’exposen a una multa de fins a 3.000 euros i, a més, s'hauran de fer un test d’antígens a l’aeroport.

stats