Societat 26/01/2021

Les Balears esperen 900 dosis de la vacuna de Moderna a final de setmana

La Conselleria de Salut va rebre ahir 4.785 vaccins de Pfizer, i se n'esperen un miler més aquest dimarts

Ara Balears
1 min
Lucita López Paz, de 85 anys, primera vacunada definitiva a Eivissa.

La Conselleria de Salut preveu, a final d'aquesta setmana, rebre 900 dosis de la vacuna contra el covid-19 de Moderna. Aquestes se sumarien als 600 vaccins d'aquesta empresa que varen arribar en la primera tanda, la segona setmana de gener.

Finalment, el Ministeri de Sanitat va enviar ahir 4.785 dosis de Pfizer a Mallorca, i està pendent de l'enviament d'un miler de dosis més aquest dimarts a Eivissa. Fins ahir al migdia, les Illes varen rebre un total de 23.190 vacunes, i se n'han administrat 23.036 dosis, el 99,3% del total. Fonts de Salut asseguren que les noves entregues permeten a les Illes continuar amb el calendari de vacunació previst.

Per Illes, s'han administrat 18.165 dosis a Mallorca, 2.341 a Menorca i 2.530 a Eivissa i Formentera. Han rebut la primera dosi 11.816 sanitaris, mentre que a 2.769 persones de residències ja se'ls ha administrat la vacunació completa. Ahir, l'àrea de Salut d'Eivissa i Formentera va informar que ja té els primers vacunats definitius: Lucita López Paz, de 85 anys, usuària de la residència Sa Serra, a Sant Antoni de Portmany, i Victòria Sala, sanitària.

Segons ha afirmat la presidenta del Govern, Francina Armengol, en la compareixença al Parlament, "tindrem completament immunitzada la població de residències la setmana vinent". També ha assegurat que "la resta dels col·lectius de persones vulnerables i els que s'han encarregar de protegir la salut de tothom quedaran immunitzats al març. "O abans, si la producció ho permet". En aquest sentit, ha recordat que ara mateix es reben dosis de només dues empreses de les sis amb què la Unió Europea ha signat contractes.

stats