El Govern, Cort i el Consell de Mallorca demanen un port segur per a l''Open Arms'

En un comunicat conjunt, les institucions de les Illes fan una crida a favor de l'"auxili" als 365 migrants recollits per la tripulació 

El Govern de les Illes Balears, l'Ajuntament de Palma i el Consell de Mallorca han reclamat aquest dissabte "a la resta de països de la Unió Europea" que facilitin un port segur per desembarcar els migrants rescatats i que són a bord del vaixell de l'ONG espanyola Open Arms.

En un comunicat conjunt, les institucions de les Illes fan una crida a favor de l'"auxili" als 365 migrants recollits per la tripulació de l' Open Arms en cinc rescats, dos dels quals ja van ser evacuats a Itàlia amb greus cremades i forts dolors abdominals.

"A bord tenen problemes de subministrament, aigua i menjar, i esperen autorització per poder desembarcar en un port segur" mentre naveguen en aigües de Malta, asseguren en el comunicat. L'Ajuntament de Palma, el Govern i el Consell de Mallorca han subratllat que és responsabilitat dels països de la Unió Europea "fer possible que acullin aquestes persones".

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF