Societat 23/06/2022

Les Balears confirmen han confirmat fins ara 12 casos de verola del mico

Salut assenyala que tots els afectats evolucionen favorablement

ARA Balears
1 min
Lesions dermatològiques causades per la verola.

PalmaEl Servei balear d'Epidemiologia ha confirmat fins a aquest dijous un total de 12 casos de verola del mico a les Illes Balears, segons ha informat Europa Press. Un cas s'ha localitzat a Formentera, set s'han registrat a Eivissa i quatre més s'han diagnosticat a Mallorca. La Conselleria de Salut ha afirmat que tots els afectats evolucionen favorablement.

Des que es va decretar l'alerta sanitària, Epidemiologia ha investigat 29 casos sospitosos, dels quals 16 han estat descartats i un altre encara s'investiga. La Conselleria ha indicat que no es facilitarà més informació dels casos per preservar la privacitat de les persones afectades i que el balanç es tornarà a actualitzar el 30 de juny.

Cal recordar que Salut va confirmar el primer cas de verola del mico el 7 de juny. Es tractava d'un turista de 42 anys i de nacionalitat italiana resident al Regne Unit que va ser ingressat a l'Hospital de Formentera on li varen fer el seguiment de la malaltia, que va evolucionar lleu. L'home va acabar l'aïllament al seu domicili.

La infecció continua en expansió a Europa, on s'han confirmat més de 2.000 casos en 28 països. Les capitals més afectades són Londres, Madrid i Lisboa, però el virus també s'està expandint per Berlín i París. A Espanya, s'han notificat 700 casos, dels quals més de 500 a Madrid.

stats