Les Balears baixen dels 100 contagis diaris de covid-19

Salut ha informat d'una víctima mortal més a les residències de gent gran i 12 usuaris han estat hospitalitzats

La tendència descendent dels contagis de coronavirus a les Illes Balears es consolida. La Conselleria de Salut ha informat que en les darreres hores s'han detectat un total de 98 contagis de covid-19 a les Illes, amb la qual cosa ja són tres jornades en què es redueixen els casos en una cinquantena menys per dia. Així, la taxa de positivitat a l'Arxipèlag és del 5,85%. Cal destacar que, en total, en les darreres 24 hores s'han fet 1.674 proves PCR i només Formentera no ha notificat cap contagi. A Eivissa n'hi ha hagut 28, a Mallorca 68 i a Menorca dos casos nous.

Salut també ha notificat una víctima mortal més a les residències de gent gran, amb la qual cosa ja són 124 les defuncions en aquests centres des de l'inici de la pandèmia -que representen gairebé la meitat de tots els hospitalitzats a les Illes per coronaviurs. Quant als usuaris actius, n'hi ha 255 (un més que ahir) i 121 hospitalitzats (12 més). Pel que fa als professionals, hi ha 124 casos actius i 239 en vigilància. Per acabar, hi ha 125 professionals sanitaris actius i 239 casos en vigilància activa per contacte estret amb un cas positiu.

Pel que fa a la situació als hospitals, cal destacar que hi ha hagut un ingrés més a l'UCI, 316 ingressos nous a planta, 12 altes hospitalàries i 275 altes a l'Atenció Primària. Per illes, a Mallorca hi ha 259 ingressos a planta, 61 UCI actives i 4.680 persones ateses pels centres de salut. A Eivissa, 55 persones són a planta, 4 UCI estan actives i l'Atenció Primària fa el seguiment de 769 pacients. A Menorca només hi ha una UCI en funcionament, 2 persones hospitalitzades a planta i 69 seguiments per part dels centres de salut. Per acabar, a Formentera les UVAC fan el seguiment de 25 persones.

Els ingressos hospitalaris per covid-19 s’han estabilitzat des que varen assolir el pic de la segona onada de coronavirus el 8 de setembre, amb 410 persones ingressades. Divendres, hi havia 370 malalts ingressats i a hores d'ara aquesta xifra ha davallat fins als 316. De fet, Salut ja parla d’una tendència a la disminució de la pandèmia, encara que amb molta cautela i recordant que la davallada no és lineal, sinó en forma de dents de serra, amb algunes pujades intermitents. 

Els ingressos hospitalaris per covid-19 s’estabilitzen

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF