Societat 31/12/2020

Escorca és l'únic municipi illenc que no té cap cas actiu de coronavirus

Les Balears enceten l'any mantenint la incidència de covid-19 més alta de tot l'Estat

Ara Balears
2 min
Imatge de l'interior de l'hospital de Son Espases en temps de pandèmia.

PalmaEscorca és l'únic municipi de les Illes Balears que no té cap cas actiu de coronavirus, segons les darreres dades de la Conselleria de Salut, que són del 29 de desembre. El conjunt de les Illes Balears enceten l'any mantenint la incidència acumulada de casos de covid-19 més alta de tot l'Estat. En concret, les Illes han registrat en els darrers 14 dies 530 casos per cada 100.000 habitants, una xifra que està molt per sobre de la mitjana estatal (que també ha augmentat aquest dijous), que se situa en 279 casos, segons ha informat l'agència Efe a partir del darrer informe del Ministeri de Sanitat.

Si es compara la incidència d'aquest dijous amb la de dimecres, la xifra també ha augmentat: ha passat de 528,77 a 530,86. A més, les Illes, amb un 30,48%, són la segona comunitat que té una pressió hospitalària a les UCI més alta. La primera és Catalunya, amb un 34,10% d'ocupació. Segons les dades que ha fet públiques la Conselleria de Salut, aquest dijous hi ha 84 pacients a l'UCI (un menys que dimecres) i a planta324 (14 menys).

A més, han informat que en un dia s'han detectat 507 nous contagis i els casos positius ja arriben als 7.586. Així mateix, han mort quatre persones més a causa del coronavirus; per tant, les Illes tanquen l'any amb 470 víctimes mortals.

Si es miren les dades a escala estatal, s'han detectat 18.047 nous contagis, que fan que la xifra total de positius ascendeixi a 1.928.265. El Ministeri també ha notificat la mort de 148 persones i, des de l'inici de la pandèmia, ja n'han mort 50.837.

La gestió del Govern

El Govern no preveu, per ara, un confinament domiciliari a Mallorca, que és l'illa on estan augmentant més els casos de coronavirus. Aquest dimecres, la consellera de Salut, Patricia Gómez, va assegurar que si la situació epidemiològica continua empitjorant a l'illa, s'enduriran les mesures en les setmanes vinents per tal de contenir l'expansió de la pandèmia. Així mateix, va assegurar que si totes les mesures que pot prendre l'Executiu no funcionen, demanaran a l'Estat que intervingui amb altres restriccions, com el confinament domiciliari.

stats