Societat 15/03/2018

Baleària retorna aquest estiu a l'alta velocitat en la ruta Dénia-Eivissa-Palma

La naviliera reprendrà aquest servei amb un nou vaixell que arribarà a una velocitat de 38 nusos i podrà fer cada viatge en dues hores

Ara Balears
2 min
Balearia obté 131M€ dels bancs per construir el seu ‘ferri verd’

PalmaBaleària reprendrà a partir del pròxim 1 de juny l'alta velocitat en la ruta Dénia-Eivissa-Palma amb un nou vaixell que arribarà a una velocitat de 38 nusos i que podrà fer cada viatge en dues hores, segons un comunicat de l'empresa.

L'última adquisició de Baleària, el fast ferri Cecilia Payne (abans anomenat Jonathan Swift), serà l'encarregat d'operar en aquesta ruta des de l'inici d'aquest estiu fins a l'octubre, en substitució del ferri Bahama Mama.

Pel que fa als horaris programats, la sortida de Palma serà a les 8 h i arribarà dues hores després a Eivissa, des d'on salparà a les 11 h cap a Dénia (Alacant), on atracarà a les 13 h.

La tornada serà a les 17 h hores. Arribarà a Eivissa a les 19 h i partirà de nou des d'aquest punt a les 20 h cap a Mallorca, on atracarà a les 22 h.

Després de Setmana Santa, el fast ferri Jaume II també substituirà els serveis diaris del ferri Bahama Mama (Dénia-Eivissa-Palma) en el període del 3 d'abril al 5 de maig a causa de les reprogramacions de diversos vaixells per varades tècniques, segons la nota de premsa de Baleària, amb seu a Dénia.

El vaixell Cecilia Payne va ser construït per la drassana australiana (igual que l'Avemar II). Té una eslora de 86 metres i capacitat per a 800 persones i 200 vehicles. Aquest fast ferri, que disposa d'unes prestacions que asseguraran la comoditat del passatge durant la travessia, disposa de sales amb acomodació turista i superior, dos bars, una restaurant, terrassa exterior, un hotel per a mascotes i botiga, entre altres coses.

El vaixell ha estat anomenat Cecilia Payne per homenatjar la científica angloamericana que va descobrir que les estrelles estaven compostes principalment per hidrogen.

Semana Santa

D'altra banda, l'empresa naviliera ha programat quatre rotacions extraordinàries durant la Setmana Santa amb el fast ferri Jaume II entre Dénia i el port de Sant Antoni (Eivissa) per complementar les connexions diàries que cobreix el ferri Bahama Mama entre el port alacantí i el port eivissenc.

La companyia ha ampliat els seus viatges durant els dies principals d'anada i tornada de les vacances de Setmana Santa per oferir un millor servei tant als residents a Eivissa com als turistes. Així, hi haurà rutes extraordinàries els dies 28 i 29 de març i els dies 1 i 2 d'abril.

Baleària ha destacat en el comunicat que el fast ferri Jaume II farà el viatge en dues hores, a una velocitat de 32 nusos. Aquest fast ferri, amb capacitat per a 600 passatgers, va ser remotoritzat l'any passat, de manera que, segons l'empresa, s'ha aconseguit una major eficiència energètica i fiabilitat. També se'n va dur a terme una reforma integral dels interiors, cosa que han permès oferir als passatgers més comoditat. La companyia va invertir més de set milions d'euros en aquestes obres de millora.

stats