Societat 26/03/2020

Les autoritats recorden que les víctimes de violència masclista poden sortir al carrer per demanar ajuda

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil supervisen tots els casos que tenen en seguiment

Ara Balears
1 min
S’amplia el servei d’atenció a les persones víctimes de violència masclista

PalmaLes forces i cossos de seguretat de l'Estat recorden que les víctimes de violència masclista poden sortir al carrer per demanar ajuda i dirigir-se a qualsevol dels recursos policials, judicials o d'atenció davant una situació de perill o emergència. Així mateix, tant la Policia Nacional com la Guàrdia Civil han anunciat que estan fent un control permanent i preventiu de tots els casos de violència de gènere que tenen en seguiment.

Així ho ha informat la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears en un comunicat aquest dijous. Amb aquestes mesures, s'intensifica la protecció de les víctimes a les Balears amb motiu de les restriccions establertes en el Reial Decret 463/2020 de gestió de la crisi sanitària del coronavirus.

Les autoritats recorden que no hi haurà cap sanció per sortir al carrer en el cas de les víctimes de violència masclista quan surtin dels seus domicilis per demanar ajuda. També indiquen que el telèfon d'atenció 016 continua funcionant amb normalitat les 24 hores tots els dies de la setmana.

A més, davant una situació d'emergència, es pot telefonar a l'112 o als telèfons de la Policia Nacional, el 091, i de la Guàrdia Civil, el 062. Si no és possible telefonar, es pot utilitzar l'aplicació Alertcops, des de la qual s'envia un senyal d'alerta als agents amb geolocalització.

stats