Societat 13/10/2021

L'Autoritat Portuària inicia el tràmit per vendre unes terrasses del Portitxol als propietaris que viuen al costat

Molts d'aquests espais són de l'entitat

ARA Balears
1 min
Vista general del Portitxol.

PalmaEl Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de les Balears (APB) va aprovar el 29 de setembre la proposta per traspassar la propietat d'unes terrasses del Portitxol als particulars de deu terrenys que viuen en habitatges annexos, un tràmit que ara ja s'ha iniciat, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

L'APB ha explicat que moltes de les terrasses dels habitatges de la zona són de la seva propietat. Per això, amb aquest acord, s'estableixen les condicions de venda dels espais als propietaris adjacents, perquè són zones sense interès portuari.

En cas que els veïns les vulguin comprar, hauran d'abonar a l'APB el valor del mercat calculat per una empresa de taxació independent, que ascendeix a 1.051 euros el metre quadrat. En cas que no els interessi adquirir-los, l'APB es reserva el dret a tramitar la cessió d'ús, que implicarà que l'usuari pagui un import per ocupació d'un bé patrimonial de l'empresa.

L'import total d'alienació és d'uns 452.526 euros per al voltant de 376 metres quadrats. El juny es va notificar als afectats la proposta de venda acordada. Deu ja han mostrat intenció de comprar, alguns mitjançant un pla de pagaments fraccionats.

stats