Societat 18/10/2018

L'Autoritat Portuària de Balears premia sis empreses per bones pràctiques mediambientals

L'APB reconeix d'aquesta manera l'esforç de les empreses que operen en els ports d'interès general

Ara Balears
2 min
Imatge de recurs

PalmaL'Autoritat Portuària de Balears (APB) ha premiat sis empreses per les seves bones pràctiques mediambientals amb 264.826 euros el 2018. En compliment de la seva política ambiental, l'APB reconeix d'aquesta manera l'esforç de les empreses que operen en els ports d'interès general i que milloren la seva activitat portuària amb l'objectiu d'aconseguir una major protecció del medi ambient.

Les sis empreses premiades han estat Alcudiamar, al port d'Alcúdia, amb un total de 121.930 euros; l'empresa Compañía Logística Hidrocarburos (CLH), amb 18.020 euros al port de Palma, 452 euros al port d'Eivissa i 5.460 euros al port de Maó; Serveis Marítims Port Eivissa, amb 53.511 euros al port eivissenc; Tanit Eivissa, amb 3.302 euros per la seva concessió al port d'Eivissa i 5.720 euros per la que gestiona el port de Palma, i, finalment, l'empresa Servicios Técnicos Portuarios (STP) amb 46.014 euros i l'empresa INIC Port Mirall de Mar de Mallorca, amb 10.413 euros, ambdues al port de Palma.

Política Ambiental

La Llei de ports de l'Estat i la marina mercant estableix que tindran una bonificació del 15% els titulars d'una concessió o autorització que estableixi bones pràctiques ambientals en la seva gestió. Així, seran bonificades aquelles activitats pesqueres i de reparació, transformació o desballestament de vaixells que estableixin un conveni amb l'autoritat portuària en matèria mediambiental i que disposin d'un sistema de gestió certificat per l'Entitat Nacional d'Acreditació (Enac).

El Consell d'Administració de l'APB va aprovar la política ambiental de l'organisme públic l'any 2016, dins un sistema de gestió ambiental certificat per Aenor, amb el segell ISO 14001: 2015. Aquest compromís en matèria ambiental abasta totes les activitats que es realitzen en els cinc ports d'interès general de les Balears (Alcúdia, Palma, Maó, Eivissa i la Savina), i es recolza en la millora contínua per aconseguir cada dia un major respecte i protecció del medi ambient en l'àmbit en el qual és competent.

stats