Societat 23/02/2019

Descobreixen una placa "per la llibertat democràtica" en record d'Aurora Picornell, assassinada el 37

L'activista va morir juntament amb quatre companyes més, conegudes com les Roges del Molinar

Ara Balears
1 min
Placa en record d'Aurora Picornell

PalmaAquest dissabte migdia s'ha descobert una placa en record de l'activista Aurora Picornell i Femenias, assassinada amb quatre companyes més el 5 de gener de 1937, quan tenia 25 anys. Totes elles eren conegudes com les Roges del Molinar.

L'acte ha tingut lloc davant l'edifici de La Petrolera de Palma i ha estat presentat per la tinent de batle de Funció Pública i Govern Interior, Aurora Jhardi, i Miquel Rosselló, representant de la Comisssió 24F.

L'acte ha tingut lloc davant l'edifici de La  Petrolrra de Palma

Aurora Jhardi ha explicat que han volgut fer aquest descobriment "perquè és especialment important en els temps actuals, quan la ultradreta misògina ens vol fer tornar a l'època d'obscuritat i manca de llibertat, per tot el que elles varen representar, per la lluita obrera, la lluita feminista i, sobretot, per la llibertat i democràtica", ha dit.

Per la seva banda, Miquel Rosselló ha assegurat que era una voluntat de la Comissió del 24F agrupar totes les entitats que volien commemorar el record de totes les persones assassinades i que tinguin a veure amb la memòria democràtica. Per això, varen demanar a l'Ajuntament la possibilitat de fer una placa commemorativa en record d'Aurora Picornell i les companyes assassinades.

stats