Augmenten les altes al Servei d’Atenció Integral a la Violència de Gènere de Cort

La Regidoria de Justícia Social, Feminisme i LGTBI fa balanç de les dades del 2018, any en què Balears va ser la segona comunitat autonòma amb més agressions sexuals de l’Estat

La regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, ha fet balanç aquest dimecres de les dades del Servei d'Atenció Integral a la Violència de Gènere de l'Ajuntament de Palma del 2018, any en què els expedients oberts varen augmentar un 21% en comparació amb el 2017. En total, l'any passat varen ser ateses 973 persones.

L'àrea ha presentat les dades dels serveis municipals d'atenció a les víctimes, les quals situen les Illes Balears com la segona comunitat autònoma amb major nombre d'agressions sexuals a dones. Segons aquestes xifres, a les Illes es posen 94 denúncies per cada 10.000 dones, una proporció que només supera Múrcia, actualment.

Cort, l’única administració que inverteix a rehabilitar maltractadors

El Servei d'Atenció Integral de Cort se centra en tres eixos: les víctimes, els fills i els agressors. Pel que fa a les dades dels mesos compresos entre els mesos de gener i setembre del 2019, l'Ajuntament va atendre 480 casos de víctimes, 226 expedients de fills i 104 d'agressors.

D'altra banda, el Servei d'Acolliment Municipal de les Víctimes de Violència de Gènere ha donat suport a 107 persones en nou mesos i la Unitat de Protecció Familiar de la Policia Local ha rebut 177 víctimes denunciants, 234 persones tutoritzades i 130 persones amb ordre de protecció. A més, la Policia ha fet 162 assistències psicològiques en crisi.

Les dades del fitxer de Declaració Voluntària de Risc (DVR) –creat per augmentar els dispositius d'autoprotecció per a les víctimes de violència masclista– ha registrat augmentat de les altes aquest 2019 de 114 persones, la qual cosa en suposa un 200% més.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF