Augmenta un 30% el pressupost per a entitats que treballen a Palma amb persones que exerceixen la prostitució

Gràcies al Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere, l'Ajuntament de Palma ha incrementat 40.000 euros els ajuts destinats a millorar la situació d'aquest col·lectiu

La línia d'ajuts per a entitats que treballen a Palma amb persones que exerceixen la prostitució ha passat de 135.000 a 175.000 entre el 2018 i el 2019, segons ha informat aquest dimecres el portaveu de govern de Cort, Alberto Jarabo. Aquest augment del 29% ha estat possible gràcies a la dotació de 40.000 euros per part del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere.

Jarabo ha informat que properament s'obriran les inscripcions perquè les entitats interessades puguin obtenir aquestes subvencions, dirigides al finançament de projectes i activitats. Un dels requisits per beneficiar-se'n és "que siguin entitats amb presència estable a Ciutat, és a dir, que siguin un referent per a les persones que exerceixen la prostitució i que siguin conegudes pel col·lectiu", especifica l'Ajuntament.

L'edil ha posat com a exemple alguns dels tres projectes engegats el 2018, com ara una aplicació mòbil que permet a les persones que exerceixen la prostitució tenir al seu abast els telèfons de contacte d'emergències i Serveis Socials, entre d'altres. Sobre els ajuts, Jarabo ha recordat que "fins ara no hi havia un marc normatiu per intervenir, però el Pacte d'Estat i la Llei d'igualtat aprovada per l'Executiu autonòmic han obert la porta perquè aquests casos siguin entesos com a vinculats a la desigualtat de gènere".

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF