"Si s'atempta contra l'escola pública hi haurà una resposta social"

El membre de l'executiva de l'STEI Biel Caldentey afirma que no es consentiran retallades en educació

Biel  Caldentey , membre de l'executiva de l' STEI, ha explicat a l'ARA Balears que el sindicat que representa no consentirà que es materialitzi cap  mena  de retallada en educació. "Si s'atempta contra l'escola pública hi haurà una resposta social", ha assegurat. 

Caldentey  ha traslladat la determinació de l' STEI  de no consentir retallades que signifiquin fer passes enrere en les condicions laborals dels treballadors i treballadores del món educatiu. "Segons Rosario Sánchez –consellera d'Hisenda–, no faran retallades ideològiques, però si es materialitzen, no les consentirem".

El membre de l'executiva de l' STEI  ha lamentat l'incompliment de l'acord amb el govern que es va firmar l'any 2015 de confeccionar la plantilla dels centres de Secundària tenint en compte 18 hores de feina del professorat: "A ixò no es durà a terme perquè significaria l'augment de la plantilla de 300 professors, i no ho tenen previst".

Campanya de desprestigi dels docents i mancances dins l'àmbit internacional

Com a responsable de relacions internacionals de l' STEI , Biel  Caldentey  va participar en el Vuitè Congrés de la Internacional de l'Educació que se celebrà a Bangkok a final de juliol. El sindicalista ha explicat que entre els temes que es varen acordar destaca el rebuig a la campanya de desprestigi dels docents, "que aquí està protagonitzada per Ciutadans, PP i  Vox i també hi ha altres  paísos , com Brasil amb  Bolsonaro  o  EEUU  amb Trump en què es fa el mateix".

D'altra banda, Caldentey  afirma que en el Congrés celebrat a Bangkok es va remarcar la impossibilitat de complir l'objectiu de la Unesco d'una plena escolarització l'any 2030. "De fet, es calcula que llavors pot haver-hi 130 milions de nins i nines no escolaritzats o mal escolaritzats, és a dir, el doble de la xifra actual".

EDICIÓ PAPER 27/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF