El govern augmenta un milió d'euros l'atenció primerenca

L'increment permetrà fer 136.000 sessions a infants que necessiten fisioterapeutes, psicòlegs, logopedes i treballadors socials

La Conselleria d'Afers Socials ha anunciat que augmentarà un milió d’euros la quantia pressupostària per a l’atenció primerenca, de manera que s'arribarà als 5,4 milions d'euros el 2020. L'increment permetrà fer 136.000 sessions a infants que necessiten fisioterapeutes, psicòlegs, logopedes i treballadors socials

La Direcció General d’Atenció a la Dependència, dependent de la Conselleria d’Afers Socials i Esports, ha reunit els representants de les diferents entitats de les Illes Balears que tenen concertades les sessions d’atenció primerenca, amb l’objectiu de millorar la qualitat del servei unificant criteris de funcionament i cercant una millor eficàcia i eficiència del sistema.

El Govern de les Illes Balears té la funció de detectar problemes de qualsevol tipus en el desenvolupament motor, cognitiu, sensorial o conductual i de donar tractament, tan aviat com sigui possible, als infants, a la família i a l’entorn que els presentin o que tinguin el risc de patir-los, per potenciar-ne al màxim les capacitats i el benestar. Els equips multiprofessionals estan integrats per: logopeda, metge neuropediatre, metge rehabilitador, psicòlegs i treballadors socials.

Des de fa anys, les entitats d’atenció primerenca desenvolupen aquesta tasca. Ara mateix aquestes entitats són: ASNIMO, ASPACE, ASPAS, APROSCOM, CEATTE, Joan XXIII, Mater, Fundació Nemo, APNEEF, FPDM i APFEEM.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF