Societat 30/06/2020

Les unitats bàsiques de salut d'Atenció Primària de Mallorca reprenen l'activitat assistencial

A partir d'aquest dimecres s'obriran al públic 79 de les 86 unitats de l'illa

Ara Balears
1 min
UBS Ses Salines.

PalmaLes unitats bàsiques de salut d'Atenció Primària de Mallorca reprenen a partir de demà l'activitat assistencial. En el procés actual de desescalada s'ha decidit reprendre aquesta activitat assistencial de manera progressiva a la majoria de les 86 unitats bàsiques de salut de Mallorca, segons ha informat la Conselleria de Salut en un comunicat.

De les 89 unitats que hi ha a l'illa, reprendran l'activitat unes 79. Així, unitats com la UBS Es Molinar i la UBS Sa Indioteria es mantindran com a centrals de coordinació covid-19 i les que normalment tenen una activitat mínima, com ara Escorca, Moscari, s'Illot o Biniamar, encara no reprendran la seva activitat.

Durant la crisi sanitària provocada pel covid-19 es varen implantar dos circuits diferenciats per poder garantir la seguretat dels professionals sanitaris i dels usuaris. Per això, es va traslladar l'activitat assistencial de les unitats bàsiques als centres de salut de referència. D'aquesta manera, moltes unitats petites varen estar obertes només amb personal administratiu per informar els usuaris.

Salut ha remarcat que, si bé normalment les unitats bàsiques de salut disposen d'un equip d'Atenció Primària format per un metge, un infermer i un administratiu, si algun d'aquests professionals es troba en una situació de risc davant el covid-19, els pacients es derivaran al centre de salut de referència.

stats