Societat 31/07/2019

"Hilter es el mejor niño": Pintades nazis a l'escola de Lloseta

Educació condemna el robatori i els actes vandàlics que ha patit el centre aquest cap de setmana

Maria Fuster
1 min
Atac feixista i robatori a l'escola de Lloseta

PalmaUna pintada en una porta amb una esvàstica dibuixada i les frases "Hitler es el mejor niño" i "Arriba España" escrites a la pissarra. Aquest són els missatges nazis i feixistes que han deixat els autors dels actes vandàlics i el robatori que ha sofert aquest cap de setmana el CEIP Es Puig de Lloseta, segons ha informat la Conselleria d'Educació, que condemna els fets. Les destrosses han afectat greument les instal·lacions de dos dels tres edificis de l'escola, concretament els edificis que acullen Educació Infantil i el primer cicle de Primària.

La Conselleria també ha explicat que els danys són nombrosos i afecten mobiliari, portes, finestres, material informàtic i pissarres i projectors digitals. En aquests moments, la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca i l'Ajuntament de Lloseta estan fent un balanç dels danys. Ambdues institucions treballaran perquè el centre estigui a punt per a l'inici de curs.

El conseller Martí March s'ha posat en contacte tant amb la direcció del centre com amb l'Ajuntament i ha expressat el seu suport al centre educatiu i "un rebuig absolut a actuacions vandàliques com les que ha patit el CEIP Es Puig, que no tenen cap justificació possible".

La Guàrdia Civil ha obert una investigació per esbrinar l'autoria dels fets.

stats