Societat 26/02/2021

Les associacions de la restauració de Menorca, "indignades" amb el Govern pel nivell 2 d'alerta sanitària

Asseguren que les restriccions condemnen el sector

Iván Martín
2 min
Els empresaris continuaran treballant amb restriccions tot i la davallada de contagis per la covid-19.

MaóL'anunci efectuat pel conseller de Fons Europeus, Miquel Company, relatiu a les restriccions que entraran en vigor a partir de dimarts a Menorca dins el nivell 2 d'alerta sanitària, ha encès l'espurna d'un sector de la restauració que avisa: "Ens costarà contenir la indignació". D'aquesta manera ho expliquen els presidents de les associacions de PIME i de la CAEB, que defineixen les mesures com una "presa de pèl".

Així, el president de l'Associació de Cafeteries, Bars i Restaurants de PIME, Toni Sanseloni, no entén els barems per als quals es regeix el Govern balear. "Ens baixen de nivell modificant les restriccions, i quan ens fan tancar els locals ho feim sense oferir resistència perquè ho entenem per responsabilitat, però aquesta desescalada que volen fer la podríem haver iniciat fa tres setmanes, quan els ho vam proposar. Incomprensible", ha apuntat.

Per part seva, el president de l'Associació d'Hostaleria i Restauració de Menorca, dependent de la CAEB, José Bosch, s'ha mostrat indignat a causa de la manca de sensibilitat de l'Administració en la negociació per les mesures. "Tracten directament amb les patronals, que ens sembla molt bé perquè ens sentim representats, però ho fan per llevar-nos d'enmig, ja que som més vehements en les nostres demandes", ha manifestat.

Sanseloni i Bosch coincideixen a assenyalar que els empresaris estan "desesperats" i que la viabilitat econòmica del sector és "utòpica". A més, reivindiquen la falta de control per vigilar les actituds incíviques i irresponsables d'alguns ciutadans. "L'hostaleria no és el principal focus de contagis, que vigilin les festes il·legals i les reunions que s'estan fent", afirma Sanseloni, mentre que Bosch hi afegeix: "L'oci fora de la restauració està descontrolat i cal més control. Quan tanquin els bars, continuaran les festes a les finques o als horts".

stats