Societat 09/08/2022

Associacions de Pere Garau critiquen "la falta de sentit comú" de la reforma de Nuredduna i la plaça de les Columnes

Segons Flipau, ARCA i l'Associació de Comerciants del Mercat de Pere Garau, el projecte de l'Ajuntament de Palma ha "destrossat la unitat estètica"

ARA Balears
1 min
Moment en que una màquina arrabassa les llambordes.

PalmaLa campanya 'Pere Garau, molt més que Nuredduna', impulsada per Flipau, ARCA i l'Associació de Comerciants del Mercat de Pere Garau, ha denunciat la "falta de sentit comú" del projecte de reforma del carrer de Nuredduna i la plaça de les Columnes, a Palma. Segons han informat en un comunicat, el projecte de l'Ajuntament de Palma ha "destrossat la unitat estètica" a la plaça, ja que s'han "arrancat llambordes que estaven en bon estat i que han donat un resultat excepcional".

Respecte del nou paviment de la reforma de Nuredduna, han assegurat que "abans d'estrenar-se ja està generant problemes seriosos de brutícia i dificultat de manteniment". En aquest sentit, el grup s'ha referit de manera positiva a la remodelació de la plaça que es va fer el 2001, quan "va ser remodelada de manera laboriosa i va requerir treballadors de la Península". "Durant la reforma del 2001, cada nit, en acabar el treball, els veïns organitzaven amb els obrers un petit berenar mentre la bona feina avançava", han recordat.

Entre altres aspectes, han criticat l'eliminació de les parades de l'EMT que es trobaven a Nuredduna; la ruptura de l'equilibri del trànsit el carrer de Nicolau de Pacs; la desfiguració de la plaça de les Columnes i l'eliminació de dos passos de vianants a la plaça.

stats