Societat 03/05/2019

L'Associació de Periodistes de Balears reivindica un periodisme "lliure, pluralista i independent"

L'entitat ha denunciat la posició dels nous partits de la política balear, que han intentat "difondre informacions falses"

Ara Balears
1 min
Periodistes del 'Diario de Mallorca'.

PalmaL'Associació de Periodistes de les Illes Balears (APIB) ha reivindicat aquest divendres, el Dia mundial de la llibertat de premsa, "un periodisme lliure, pluralista i independent". L'entitat ha denunciat en un comunicat la posició "dels nous partits de la política balear", que han intentat "difondre informacions falses" i han vetat "l'accés als seus actes a mitjans que consideren no afins".

L'APIB ha recordat que la professió periodística és fonamental per protegir el dret dels ciutadans a rebre informació veraç i ha demanat "garanties fermes" per al respecte del secret professional.

Ha lamentat la confiscació judicial de dos telèfons mòbils de periodistes de Balears el desembre passat i ha al·ludit a l'èxit del manifest que va impulsar la mateixa associació i que varen signar més de 1.700 professionals en relació amb aquest cas.

A més, l'APIB ha celebrat la decisió de la Unió Europea de protegir als filtradors que revelin il·legalitats i ha qualificat de "bona notícia" la modificació del Tribunal Constitucional respecte de l'ús de la cambra oculta en les labors de periodisme de recerca.

stats