Societat 18/02/2019

Investigadors de memòria històrica s'associen per aprofundir en la recerca

L'objectiu és compartir recursos, coneixements i metodologies i obrir els arxius a la gent

M. B.
1 min
Una part dels membres constituients del nou col·lectiu d'investigadors.

Sant LlorençUna vintena d'estudiosos de la Segona República, la Guerra Civil i el franquisme crearan una associació, que pren el nom de Col·lectiu Recerca, per tal de compartir coneixements, recursos i metodologies de treball. L'objectiu és aprofundir en la investigació i alhora obrir els arxius a tota la gent interessada en tot allò que envolta l'anomenada memòria històrica.

El cap de setmana passat, aquest grup d'historiadors s'ha reunit al centre de cultura de Sant Llorenç, Espai 36, i ha redactat el manifest fundacional del col·lectiu. "Hem pogut constatar que encara queden enormes espais d'anàlisi i investigació que ens poden ajudar a entendre'ls en tota la seva dimensió", explica aquest grup en en la seva presentació.

Entre d'altres, hi ha historiadors que van aportant llum a la història negra de les Balears, com són: Manel Suárez, Tomeu Garí, Antoni Tugores, Toni Puig, Jaume Miró, Xavier Margais, Maria Eugènia Jaume, Jaume Claret, Jaume Morey, Maria A. Fernàndez, Jaume Sansó, Marçal Isern, Pep Cortès, Sebastià Lliteres i Tomàs Suau, entre d'altres. Lida Quetglas i Joan Jaume Sansó també en formen part en qualitat d'assessors.

La idea central del grup és "trobar punts en comú" i eixamplar el col·lectiu amb persones interessades en l'estudi i la difusió de l'època de la República i els períodes següents. Sempre amb l'horitzó d'ampliar els coneixements ja assolits, rescatant nous episodis i aprofundint en els ja publicats.

stats