Societat 04/11/2021

Una associació de la Guàrdia Civil denuncia que han deixat d'atendre alguns serveis per l'arribada de pasteres

ARA Balears
1 min
Una embarcació de la Guàrdia Civil.

PalmaL'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) de les Balears ha denunciat que les patrulles estan deixant "desatesos els seus serveis de seguretat ciutadana per atendre l'arribada de pasteres". Per això, segons ha informat Europa Press, l'associació ha enviat un comunicat, on ha reclamat una solució urgent per fer front a l'increment "incontrolat" de l'arribada de migrants de manera irregular.

Asseguren que en aquests moments hi ha poca plantilla per poder atendre aquests serveis i també han demanat que també es millori el protocol Covid perquè els agents estan en contacte directe amb les persones que arriben a les Illes. Amb tot, han censurat que els agents moltes vegades presten servei a bord d'embarcacions de Salvament Marítim sense estar especialitzats ni formats per a això, "amb el risc de sofrir accidents per saber manejar-se a bord d'embarcacions".

Així mateix, en referència a la pandèmia, han advertit que els guàrdies civils estan en contacte directe amb els migrants rescatats i que saben si se'ls ha fet una PCR, si estan vacunats o si poden estar contagiats. Això, han insistit, "suposa un risc per a la salut" dels agents, i han demanat que se'ls doti d'Equips de Protecció Individual (EPI) per poder dur a terme la seva feina dins les embarcacions.

stats