Societat 20/11/2021

L'Associació de Dones reclama que es compleixi el protocol d'actuació sanitària davant la violència sexual

A més, demana la convocatòria urgent de la Comissió de Violència de Gènere

ARA Balears
2 min
Moment en que han presentat l'escrit.

PalmaEls grups Associació de Dones de les Illes Balears per a la Salut, Col·lectiu Dones de Llevant, Dones en Dansa d’Alaró i el Lobby de Dones han tornat a enviar un comunicat al president del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, a l’Institut de Medicina Legal, a la Conselleria de Salut, a la Fiscalia de les Balears i a l’Institut Balear de la Dona en què reclamen que es compleixi el protocol d'actuació sanitària davant la violència sexual.

Segons han informat en un comunicat, als hospitals de les Illes, quan una dona ha patit una agressió sexual, l’assistència de metges forenses només s'ofereix, majoritàriament, si la víctima prèviament ha denunciat la violació. Això, segons expliquen, vulnera les directrius del protocol vigent "i obvia la situació física i emocional en què pugui estar la dona, fet que impossibilita que ella pugui denunciar dies o setmanes després".

És per això que han tornat a demanar, a través de l’IBDona, la convocatòria urgent de la Comissió de Violència de Gènere, per tal de pal·liar aquesta carència d’empara. Així mateix, han recordat que la Fiscalia i l’Audiència Provincial de les Illes Balears no varen respondre més que a través de “justificació de rebut” i que sis mesos després continuen denunciant "la manca de garantia legal de les dones víctimes d’agressions sexuals i demanant explicacions a les institucions que haurien de vetlar per totes nosaltres".

Respecte del 25 de novembre, han assegurat que totes les institucions manifestaran el seu compromís contra la violència masclista, però que "cap ni una ens ha traslladat el full de ruta que seguiran per garantir els drets de les dones víctimes de violacions".

stats