L'associació Amics de la Terra demana que es mantingui l'estació d'enllaç

El Govern s'ha compromès a estudiar aquesta possibilitat arran de la pressió dels veïns

Amics de la Terra Mallorca ha demanat al Govern en un comunicat que reconsideri la decisió de tancar l'estació d'enllaç, "perquè suposaria un pas enrere i un minvament important en l'estructura ferroviària que posseïm, ja bastant pobra, sobretot si la comparam amb la que teníem fa 50 anys", destaquen des de l'entitat ecologista.

"El fet que l'estació d'enllaç sigui la més pròxima a Palma i que disposi de dues vies i dues freqüències, permetria crear un aparcament dissuasiu molt gran, perquè aquesta estació es convertís en un 'hub' de comunicació terrestre (que es podria reanomenar "Costitx")", explica l'entitat en el seu comunicat.

El grup ecologista creu que aquesta possibilitat "no hauria de despatxar-se a la lleugera i tudar-se, si el que volem és potenciar el servei de tren". L'entitat considera que en aquests quatre anys de legislatura s'ha avançat molt poc en mobilitat sostenible.

També consideren que aquesta estació pot oferir un servei al veí poble de Costitx habilitant un camí segur per poder accedir-hi amb bicicleta o a peu, tal com hem reivindicat respecte del municipi d'Alaró, "perquè està a punt d'acabar la legislatura i les promeses que la via verda es dugui a terme sembla que se les ha enduit el vent".

Cal recordar que l' electrificació  del tren fins a Manacor,  inaugurada aquest dimarts , fa innecessari aquest  enllaç  pel que fa al canvi de tren de gasoil a elèctric, però la  pressió  dels  veïns   perquè no s'elimini  ha  duit el Govern a assegurar que estudiarà la possibilitat de mantenir aquesta aturada.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF