Més de la meitat de les universitats espanyoles registra casos d'assetjament sexual

Un estudi de la revista 'Pikara Magazine' xifra en 236 els casos d'assetjament sexual i laboral en el sistema públic d'ensenyança superior 

La revista 'Pikara Magazine' ha publicat un dossier que presenta dades molt significatives sobre l'assetjament sexual a les universitats espanyoles. Segons l'estudi s'han registrat fins a 236 casos a tot l'Estat. En destaquen la Universitat de Granada, amb 65 casos registrats, la Universitat del País Basc i la Universitat Autònoma de Barcelona, amb 23 casos cada una, i la Universitat Complutense, amb 18 casos.

Els periodistes Yuly Jara i Miguel Egea són els responsables d'aquesta investigació que ha durat tres mesos i que ha comptat amb la col·laboració de 50 centres universitaris. Pel que fa al cas de la Universitat de Granada s'ha dut a terme un estudi en què es detallen les virtuts i problemàtiques de la lluita contra l'assetjament, perquè hi ha un protocol que no ha aconseguit acabar amb aquest problema.

Segons expliquen els periodistes, de les 50 universitats públiques consultades, vuit no han volgut aportar informació, entre elles, la de la Corunya, Burgos, Huelva, Cadis, Còrdova, Jaén, Internacional d'Andalusia, Pablo de Olavide i Barcelona. En aquesta darrera diverses estudiants han denunciat a un catedràtic per assetjament sexual, fets que varen ser publicats per diario.es.

La directora de la Unitat d'Igualtat del País Basc, Leire Imaz, ha declarat que "és important que les dades es facin públiques, ja que això pot animar altres persones a denunciar aquests casos". Pel que fa a la por que puguin tenir les universitats que la seva reputació es vegi perjudicada si les dades surten a la llum, Imaz declara que és tot el contrari, ja que "la xifra més alta hauria d'avalar més la reputació de la universitat".

Consulta aquí l'article de la revista 'Pikara Magazine'.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF