Societat 14/01/2020

La víctima de la violació en grup a Palma va patir cinc agressions sexuals

Segons informa el 'Diario de Mallorca' una amiga seva també l'hauria coaccionat per practicar-hi sexe

Ara Balears
2 min
Una violació a Palma destapa l'explotació sexual a 16 menors tutelades

PalmaLa nina de 13 anys que va denunciar que sis adolescents la varen agredir sexualment el 24 de desembre ha declarat que durant aquell vespre va sofrir fins a cinc violacions, segons ha infomat Diario de Mallorca. A la denúncia es relata que aquell vespre la jove va sortir del centre d'acollida i va estar en un bar de Son Gotleu on la varen intentar prostituir. Va ser en aquell moment que va contactar amb una amiga, ara detinguda, i totes dues varen anar a un pis de la barriada de Corea on se celebrava una festa.

Una vegada allà, al pis on hi havia els altres agressors, la seva amiga li va dir que no sortiria del pis fins que tingués relacions sexuals i ella hi va accedir per por. Allà mateix també la varen agredir diverses vegades els homes que hi havia a la festa, segons va declarar. A més, un dels agressors també la va violar quan la va dur a Son Gotleu en un vehicle. Segons va avançar Última Hora, l'endemà la jove de 13 anys va enviar diferents missatges a la psicòloga del centre per demanar-li ajuda.

La Policia Nacional va detenir la setmana passada vuit persones: set que eren menors de 18 anys, entre els quals hi ha la jove que va fer de nexe entre la víctima i els agressors, i un altre de 19. Els detinguts varen admetre haver tingut relacions sexuals amb la menor i un dels joves va enregistrar els fets i els va mostrar a la Policia per intentar demostrar que varen ser relacions consentides.

Arran de la investigació duita a terme per la policia, l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), que depèn del Consell de Mallorca i és el tutor legal de la víctima, va reconèixer dilluns en un comunicat que hi ha 16 menors dels quals té la tutela que han estat explotats sexualment. Segons varen informar fonts oficials a l'ARA Balears, aquesta darrera podria tenir relació amb l'explotació sexual de menors.

stats