Demanen 31 anys de presó per a un jove que va assassinar la seva mare a Ciutadella

L'acusat, que quan varen ocórrer els fets tenia diagnosticada una esquizofrènia paranoide, és a la presó des del 30 d'agost de 2016

Un home de 29 anys serà jutjat a partir d'aquest dilluns a Palma, acusat d'assassinar a ganivetades la seva mare, intentar matar de la mateixa manera el seu pare i ferir el seu germà durant l'agost de 2016 en un xalet de la urbanització Son Blanc de Ciutadella, per la qual cosa la Fiscalia li demana  31 anys de presó.

L'acusat, que quan varen ocórrer els fets tenia diagnosticada una esquizofrènia paranoide, és a la presó des del 30 d'agost de 2016.

Segons l'escrit d'acusació, la família, procedent de Barcelona, passava aquell estiu uns dies de vacances en un domicili de la urbanització menorquina acompanyada de diversos amics i parents. La nit del 25 d'agost, després del sopar, l'acusat se'n va anar a la seva habitació i poc després en va tornar a sortir per agafar un ganivet de la cuina i a continuació va anar a la terrassa amb la idea de suïcidar-se.

En veure la seva actitud, el seu germà es va asseure al seu costat per tractar d'impedir que es fes mal i l'acusat va tornar a la seva habitació. Llavors, l'altre fill va pujar a l'habitació dels seus pares per alertar-los de la situació.

La mare, segons relata el fiscal en les seves conclusions provisionals, va anar al dormitori del jove, llavors de 26 anys, per intentar que desistís de les seves intencions, però llavors ell es va abalançar sobre ella i li va assestar 39 ganivetades en diferents parts el cos, que li causaren ferides greus que poc després li varen provocar la mort .

Davant els crits de la dona, que tenia 60 anys, el seu espòs, llavors de 62, va baixar, va agafar un ganivet de serra de la cuina i va entrar a l'habitació. Pare i fill varen forcejar i el jove li va clavar el seu ganivet dues vegades en el tòrax i una a l'abdomen.

Va intervenir després el germà de l'acusat, prossegueix l'escrit d'acusació, que en tractar de llevar el ganivet a l'agressor va sofrir una ferida a la mà dreta.

L'homicida també es va ferir ell mateix amb intenció de matar-se i va estar ingressat diversos dies a la Unitat de Vigilància intensiva de l'hospital Mateu Orfila de Maó.

Segons la Fiscalia, el trastorn de personalitat que tenia diagnosticat el processat no minvava les seves capacitats cognitives, de manera que era conscient de la gravetat i il·legalitat dels seus actes.

El pare ha renunciat a qualsevol acció contra el seu fill, però el germà sí que reclama ser indemnitzat per les seves ferides, de les quals va tardar gairebé tres mesos a curar-se, i pel trastorn neuròtic que arrossega per l'episodi. El ministeri públic sol·licita per a l'acusat una pena de 23 anys per l'assassinat de la seva mare, 8 anys per l'intent d'homicidi del seu pare i 3.000 euros de multa per les lesions al seu germà, a més d'una indemnització per a aquest de gairebé 13.700 euros per les seqüeles. El judici davant el tribunal del jurat de l'Audiència de Palma començarà dilluns i està previst que es prolongui fins dijous.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF