L'assassí confés de Lucia Patrascu: "Em va dir que havia anat a follar i se'm varen creuar els cables"

El judici per l'assassinat masclista al Port de Pollença ha començat aquest dimarts; la defensa demana l'absolució i al·lega trastorn mental transitori

"Li vaig demanar on havia passat la nit, em va dir que era a follar. En aquell moment se'm varen creuar els cables, vaig córrer cap al ganivet i li vaig assestar les punyalades". Així s'explicava Ioan Ciotau, el marit i assassí confés de Lucia Patrascu, responent únicament a les preguntes del seu advocat, que en demana l'absolució al·legant trastorn mental transitori.

Aquest dilluns ha començat el judici a l'Audiència de Palma. La fiscalia demana per a ell 22 anys de presó, la mateixa pena que l'advocacia de la comunitat, mentre que l'acusació particular, que representa els fills del matrimoni, afegeix els delictes de maltractament habitual amb agreujant de parentesc i per raons de gènere. Demanen un total de 27 anys de presó.

Ho decidirà un jurat popular que, des de dilluns fins a dijous, haurà d'escoltar els diferents testimonis i valorar les proves. "La principal testimoni no hi és. Ella ens ho contaria tot però el seu marit la va assassinar", els ha dit la fiscal, Carmen Fernández.

Eren aproximadament del 10 h del 29 de maig de 2016 quan Lucia Patrascu entrava a casa seva al Port de Pollença i començà una forta discussió amb qui era el seu marit. Segons relata l'escrit de fiscalia, ell li demanà on havia anat, la sacsejà i l'agafà fort pel coll. Ella va córrer fins a la balconada de casa seva a demanar ajuda mentre ell va anar a la cuina, agafà un ganivet i la matà amb sis ganivetades allà mateix.

Feia unes setmanes que Patrascu havia deixat de conviure amb el seu marit i residia amb la dona de qui tenia cura, qui aquest horabaixa serà una de les testimonis a interrogar.

Patrascu arribava a casa, precisament, després d'haver anat al quarter de la Guàrdia Civil de Pollença, on volia posar una denúncia contra el seu marit. Els agents que la varen atendre foren acusats per denegació d'auxili; a més, se'ls investiga en un altra causa per incompliment del deure d'investigar fets criminals. Lucia Patrascu no va formalitzar la denuncia per violència de gènere.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF