Societat 16/07/2020

Ascendeix un 41% l'atenció als fills de les víctimes de violència masclista en tres anys

Un 67% dels menors atesos ha patit maltractament físic i un 58%, maltractament psíquic i emocional

Ara Balears
2 min
Es dupliquen les denúncies a menors
 Per abusos sexuals

PalmaEl programa de l'Ajuntament de Palma d'atenció als fills de víctimes de violència masclista ha incrementat un 41% les seves intervencions a la ciutat des de l'any 2016 fins l'any passat, de manera que ha passat de 182 a 258 actuacions, segons ha informat aquest dijous la regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, que ha presentat la Memòria del Servei d'Atenció Integral a la Violència Masclista, relativa a l'any 2019.

Vivas ha assenyalat que el perfil d'aquests joves correspon a menors de famílies monoparentals i que han patit de manera directa o indirecta violència masclista. Així, dels menors que han estat atesos per aquest programa, un 45% té entre 6 i 11 anys, mentre que el 35% en té entre 12 i 15. A més, més de la meitat, un 58%, ha patit maltractament psíquic i emocional i un 67% ha estat víctima directa de violència.

La regidora ha destacat la importància d'aquest programa per poder identificar models paterns i materns positius que permetin als menors construir noves formes de relació, així com afavorir nous patrons basats en la no violència, identificar els patrons positius i no normalitzar les situacions de violència que hagin vist. Per a Vivas, "els nins i nines que presencien la violència masclista són i han estat històricament les víctimes oblidades", per això des de l'Ajuntament també tenen un programa específic per als infants.

L'any passat varen participar en les sessions de teràpia grupal 40 famílies i 53 fills i es varen fer sis grups de treball i fins a 323 actuacions individuals. La regidora també ha comentat que 66 mares, el 84% del total, han finalitzat el programa de teràpia al costat dels seus fills perquè "reparar-se d'una situació de violència no és gens fàcil".

L'àrea de Justícia Social de Cort destina cada any 120.000 euros a aquest servei, tot i que Vivas ha subratllat la seva intenció d'incrementar aquesta inversió després de l'estiu i ampliar el nombre d'hores dels professionals que treballen amb aquests menors i poder assumir, d'aquesta manera, més activitats individualitzades i grupals.

stats