El temps
Societat 24/09/2021

Arriben uns dies de més calma meteorològica a les Balears

2 min
Estellencs és un dels municipis de la serra de Tramuntana que té més places turístiques que població

PalmaArriben uns dies de més calma després d’una setmana molt moguda a causa de la gota freda, una situació que ha provocat aiguats molt forts i de caràcter local com els de Ferreries i de Santanyí. El cap de setmana i l’inici de la setmana que ve estaran marcats per una calor realment estranya per a l’època, una pujada de la temperatura que ja s’ha notat els darrers dies.

Divendres la mínima a Palma Portopí va ser de 24,8 graus, fregant la categoria de nit tòrrida. És un fet excepcional. Una nit de tan mal dormir tan tard en el calendari no té precedents. La mínima de més de 24 graus més tardana fins ara al port de Palma data del 21 de setembre del 2019 i va ser de 24,2 graus. El clima està canviant. Aquest cap de setmana la sensació tèrmica continuarà superant els 35 graus al migdia, però a mesura que avanci la setmana que ve lentament la tardor anirà tornant.

Previsió meteorològica.

La massa d’aire tan càlid que tenim damunt es mourà aviat cap a la Mediterrània central, i a partir de dimecres l’ambient ja serà bastant més normal per a l’època. Fins i tot és possible que l’octubre comenci amb fred una mica avançat per a les dates, però això encara és incert.

El que sí que és clar en els models de previsió és la normalització de la temperatura durant la setmana vinent. Aquest dissabte hi haurà molts d’intervals de niguls, però fins a la segona part de la setmana no s’entreveu més possibilitat de noves ruixades.

El consell

Diumenge pot ser un bon dia per anar a la platja, com també passarà a l’inici de la setmana. La situació marítima serà cada vegada més tranquil·la i la temperatura de la mar continua en valors entre un i dos graus per damunt de la mitjana normal de l’època.

Que no us sorprengui

La situació marítima dels dies vinents serà més tranquil·la, però l’Aemet té avisos actius per possibles rissagues per a dissabte i diumenge. Els avisos grocs i alerten d’oscil·lacions de la mar que podrien ser de més de mig metre. 

stats