Societat 01/11/2020

Arriben 36 persones més en tres pasteres a les Balears aquest diumenge

Durant el cap de setmana s'han trobat ja sis embarcacions

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu.

PalmaLa Guàrdia Civil ha interceptat la nit de dissabte a diumenge dues pasteres amb un total de 25 ocupants i una altra barca aquest diumenge horabaixa a Eivissa amb 11 ocupants. La primera va arribar a la costa de Formentera cap a les 23 h amb 14 persones a bord, mentre que la segona es va localitzar cap a les 4 h a Cala Esmeralda, a Cala d'Or (Santanyí), i hi viatjaven 11 migrants, segons ha informat la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears.

La tercera embarcació l'ha detectada un particular a Eivissa. Salvament Marítim ha anat fins al lloc a les 18.10 h i l'ha interceptada. En total, a bord hi havia deu homes, que encara eren dins la pastera, que era per la zona de la platja del Cavallet. Salvament Marítim l'ha traslladada fins l'illa d'Eivissa.

Amb aquestes noves dades, ja han arribat a l'Arxipèlag sis pasteres entre dissabte i diumenge, amb 82 ocupants en total. Si es tenen en compte les 13 embarcacions de divendres, amb 181 migrants, la xifra assoleix les 263 persones. D'ençà que va començar el 2020, ja han arribat a les Illes més d'un miler de persones.

stats