Societat 03/11/2020

Arriba una nova pastera amb 14 persones a Mallorca

Entre aquest dilluns i aquest dimarts ja s'han interceptat nou embarcacions d'aquest tipus a les costes de les Illes

Ara Balears
2 min
Un agent de la Guàrdia Civil davant una de les pasteres que es varen localitzar a les Illes. / DELEGACIÓ DEL GOVERN

PalmaEl Servei Marítim de la Guàrdia Civil ha interceptat a primera hora d'aquest dimarts una nova pastera prop de Cala Figuera, a Santanyí, amb 14 ocupants a bord, tots homes, segons ha informat la Delegació del govern espanyol. Els 14 migrants han estat rescatats i traslladats al port de Portocolom.

Per altra banda, la Delegació ha comunicat que la Guàrdia Civil i la Policia Local de Sant Lluís de Menorca cerquen els tripulants d'una pastera que hauria arribat aquest dimarts a la costa de Binissafúller. L'embarcació ha estat localitzada a les 09.30 h per un pescador que ha avisat la Policia. No obstant això, la Delegació no descarta que es tracti d'una de les pasteres que han arribat aquest dimarts a Mallorca i que hauria estat a la deriva. En cas que això es confirmàs, seria la primera pastera que arriba enguany a l'illa.

La pastera que ha arribat a Menorca ha estat localitzada per un pescador  a la costa de Binissafúller.

Aquest dilluns varen arribar a les costes de les Balears un total de vuit pasteres amb 112 ocupants. Quatre embarcacions varen ser interceptades a Mallorca amb 64 persones i les altres quatre pasteres es varen localitzar a Eivissa, amb 50 migrants detinguts.

Amb aquestes noves dades, ja han arribat a l'Arxipèlag 14 pasteres entre dissabte i dimarts, amb 200 ocupants en total. Si es tenen en compte les 13 embarcacions de divendres, amb 181 migrants, la xifra assoleix les 371 persones. D'ençà que va començar el 2020, ja han arribat a les Illes més d'un miler de persones.

Trasllat a Mallorca

La Conselleria de Salut ha tramitat el trasllat a Mallorca de 80 migrants que havien arribat en pastera a les costes d'Eivissa. Aquestes persones hauran de fer quarantena a Mallorca, atès que són contactes estrets de positius en covid-19, segons ha explicat la Delegació del govern espanyol a les Balears.

D'aquests 80 migrants traslladats, la majoria corresponen a les embarcacions que varen arribar entre dijous i divendres a les Pitiüses, quan es varen detectar set positius. La Delegació ha assenyalat que hi ha diversos ocupants d'embarcacions arribades amb anterioritat que continuen en quarantena després de tornar a donar positiu en les proves.

stats