Societat 05/02/2018

Arriba a les Illes un espai revolucionari per a la formació en vins

El projecte EnoAula portarà a les Balears les primeres figures del panorama enològic internacional

A. Solano
1 min

PalmaEl primer espai dedicat a la formació integral del món del vi destinat a tot el personal del sector de la restauració serà una realitat a partir d’aquest mes de març a les Balears. Es tracta del projecte EnoAula, ideat pel sommelier Xavi Nolla, qui explica que la iniciativa anirà dirigida també als sommeliers professionals, que estan en formació constant.

EnoAula farà servir una metodologia moderna en la qual es prioritzarà la pràctica. Tots els cursos impartits tindran la certificació de l’Associació Balear de Sommeliers i tindran amb el suport de col·laboradors del nivell de Rieden, Ars Collecta o Wineisocial. Segons el seu creador, el sommelier i director de projecte Xavi Nolla, un dels punts forts d’EnoAula és la idea de "portar a les Balears les primeres figures del panorama enològic mundial".

La iniciativa arrancarà el pròxim 13 de març amb un curs intensiu de tres dies sobre el món del vi dirigit a personal de restauració tant de sala com de cuina. "Volem que l’alumne assimili els coneixements al voltant del món del vi des del primer moment, assegura Nolla, qui afegeix que també "oferirem seminaris a càrrec de coneguts sommeliers i Masters of Wine procedents de diferents indrets del món" i, entre d’altres, anomena François Chartier, nomenat millor sommelier del món el 1998; Guillermo Cruz, sommelier del restaurant Mugaritz (2 estrelles Michelin) o Ferran Centellas, sommelier d’El Bulli.

El projecte EnoAula s’ha presentat aquest dilluns a la fira d’hostaleria i serveis Horeca.

stats