Societat 10/09/2021

Arranca el curs escolar a les Balears amb presencialitat total a les aules i 173.482 alumnes

Encara hi haurà la mascareta obligatòria, entrades i sortides escalonades i grups estables de convivència

ARA Balears
1 min
Famílies a l'entrada d'una escola.

PalmaEls centres educatius de les Balears tornen a obrir les portes aquest divendres per començar el curs escolar 2021-2022, un any acadèmic que començarà sent totalment presencial gràcies a la vacunació i l’estabilització de la pandèmia. En total, hi haurà 173.482 alumnes, 3.113 més que l'any passat, a les aules de les Illes que hauran de continuar encara amb bona part de les mesures que es varen aprovar el curs anterior per protegir les escoles del covid-19.

És a dir, encara hi haurà la mascareta obligatòria, entrades i sortides escalonades i grups estables de convivència. Això sí, la distància social es reduirà a 1,2 metres a tots els nivells educatius i s'eliminarà la quarantena obligatòria als contactes estrets que estiguin vacunats. En aquest sentit, aquest nou curs comença amb el 90% dels docents immunitzats i, en el cas de l’alumnat, més del 71% de 15 a 19 anys i del 54% de 12 a 16 anys.

Per ara, Educació té en plantilla 450 docents, als quals se n'han d'afegir una vuitantena del programa PROA+ del Ministeri. El curs 2020-2021 es varen contractar 567 docents a l’inici del curs. Segons va explicar el conseller Martí March, aquesta plantilla hauria de permetre que els professors especialistes i els professors d'atenció a la diversitat no hagin de fer de tutors i es puguin dedicar a les seves tasques específiques. Així mateix, es manté la iniciativa de 'professorat exprés' per cobrir les substitucions immediates i "mantenir la qualitat de l'atenció dels alumnes.

Respecte de les ràtios, es recuperaran les anteriors a la pandèmia, que són de 25 alumnes a Primària, 30 a Secundària i 35 a Batxillerat. A les Balears, la mitjana en tots els nivells educatius es troba per sota d'aquestes ràtios.

stats