Arran continuarà amb les accions contra el turisme capitalista a Mallorca

La formació ha assegurat que el Govern no pot criminalitzar la resposta a peu de carrer per les problemàtiques que genera el turisme sobre les classes populars 

Un grup de cinc membres d' Arran , l'organització de joves independentistes, ha expressat aquest dimecres a Palma la intenció de continuar organitzant activitats, actes, xerrades i "més accions" durant l'estiu contra la massificació turística a Mallorca.

A les portes de la cèntrica església de  Sant  Miquel, han desplegat una pancarta en la qual es reclamava que no es tracta de " turismofòbia" , sinó de " capitalismofòbia"  i de "lluita de classes".

La campanya continuarà "tot l'estiu", encara que el portaveu d' Arran , Jaume Mateu, no ha precisat si tornaran a repetir-se accions com la de dilluns, quan  Arran  va desplegar en un autobús que passejava turistes per Palma una gran pancarta en la qual es llegia "Parem la massificació turística als Països Catalans".

Mateu ha rebutjat les crítiques a la seva organització per part del  Govern  balear, l'Ajuntament de Palma i el Foment del Turisme de Mallorca a aquesta acció, perquè "no es pot criminalitzar la resposta a peu de carrer a les problemàtiques del turisme sobre les classes populars i, sobretot, dels joves".

A més, el portaveu ha recordat que les crítiques a  Arran  provenen precisament d'un "govern d'esquerres" que es proclama el "govern de la gent".

Per això, ha animat l'executiu balear a "rectificar" i a donar suport als moviment socials que lluiten contra aquest model turístic capitalista dirigit per elits. 

Per part seva, Maria Martí ha llegit un manifest en què es reclamava, entre altres assumptes, la prohibició del lloguer dels pisos turístics i l'activitat a Mallorca d'empreses com  Airbnb , a més de limitar l'arribada de creuers a Palma.

També ha reivindicat la millora de les condicions laborals i salarials dels empleats del sector turístic i l'augment dels impostos a aquestes empreses.

"La nostra lluita serà igual de rotunda contra el turisme de massificació i contra el turisme d' elit , que ens expulsa de la nostra terra per convertir Palma en un mostrador al servei de les classes més adinerades", ha dit Martí.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF