Societat 09/11/2021

Armengol es proposa aconseguir que les Balears tinguin un estatut propi com a illes europees

La presidenta s'ha marcat aquest objectiu ara que presideix la Comissió d'Illes a la Conferència de Regions Perifèriques i Marítimes d'Europa

ARA Balears
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, aquest dimecres al Parlament.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat aquest dimarts al ple del Parlament que el seu objectiu, ara que presideix la Comissió d'Illes a la Conferència de Regions Perifèriques i Marítimes d'Europa, és aconseguir un estat propi d'illes europees que impliqui un reconeixement de les necessitats específiques de les Balears pel que fa a les polítiques comunitàries.

En resposta a una pregunta del diputat de MÉS per Menorca Josep Castells, Armengol ha assenyalat que volen que l'estatut "sigui possible durant la presidència espanyola", i que per això ho estan treballant amb el Ministeri d'Afers Exteriors.

La presidenta ha indicat que dins de les línies de feina s'inclou aconseguir que la Unió Europea flexibilitzi els projectes en territoris insulars i que es pugui accedir a un major suport financer, a més de "fer comprensible" que les illes i les regions perifèriques són molt més susceptibles als efectes de la crisi climàtica.

En aquest sentit, des de la presidència de la comissió espera contribuir a impulsar "polítiques fortes i valentes" a favor de l'economia circular. Igualment, Armengol ha reconegut que "és cert que hi ha euroescèptics", però ha considerat que els esforços europeus davant la crisi del coronavirus ajuden a creure en Europa.

stats