Societat 13/11/2020

Armengol, sobre les PCR en origen als turistes estatals: "No tenc cap dubte que les aconseguirem"

La presidenta del Govern balear assegura que treballa amb el govern espanyol en aquesta proposta des de fa mesos

A. T.
2 min
Turistes que arriben amb mascareta a l'aeroport de Son Sant Joan

PalmaLa presidenta del Govern de les Balears, Francina Armengol, està convençuda que aconseguirà que els turistes que venen del territori estatal també hagin de tenir una prova PCR negativa en coronavirus per viatjar a l'Arxipèlag. "Ho hem aconseguit en territori internacional; no tenc dubtes que ho aconseguirem en l'estatal", ha assegurat.

Armengol ha enumerat, com a argument a favor, totes les peticions que el Govern balear ha fet durant la pandèmia i que l'executiu estatal li ha concedit. "Vàrem demanar a principi de l'estat d'alarma tancar ports i aeroports, i ho vàrem aconseguir. Vàrem demanar mantenir la política d'ERTO i vàrem ser la primera comunitat a aconseguir-ho. Hem demanat una consideració especial per a la figura de fix discontinu, i l'hem aconseguida", ha recordat Armengol.

La cap de l'Executiu autonòmic ha explicat que fa mesos que treballen amb aquesta proposta amb el govern espanyol. "Garantir la seguretat en la mobilitat és garantir les entrades. La seguretat sanitària no la marca la nacionalitat, sinó el fet de tenir la malaltia o no", ha afegit. Armengol ha fet aquestes declaracions en resposta a les preguntes dels mitjans després de visitar la residència per a gent gran que està en construcció a Marratxí.

"Nosaltres sempre hem presentat la mateixa proposta, juntament amb les Canàries", ha explicat la presidenta, qui assenyala que continuen treballant "de manera bilateral per aconseguir aquests objectius". "Quan es treballa amb discreció, rigor i silenci quan toca, s'aconsegueixen les coses. I aquesta és la manera de treballar del meu Govern", ha manifestat.

Espanya exigirà a partir del 23 de novembre als viatgers internacionals –per via aèria i marítima– que presentin un resultat de PCR negatiu de les últimes 72 hores si provenen d'un país de risc pel coronavirus. Així ho va comunicar el Ministeri de Sanitat dimecres al Consell Interterritorial de Salut i va sortir publicat dijous al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), on s'especifica que s'exigirà la prova d'entrada als viatgers de 28 països i territoris europeus i 37 de la resta del món i que la llista es revisarà cada 15 dies. Aquesta nova mesura s'afegirà a la presa de temperatura i el control visual, que a la pràctica era força flexible amb l'entrada dels viatgers als aeroports.

stats