Societat 15/11/2022

Armengol celebra la decisió del TSJIB de denegar el 25% de classes en castellà

La presidenta del Govern ha assenyalat que la resolució del tribunal autonòmic, sobre una alumna de Mallorca, és "una bona notícia"

1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, aquest dimarts en una roda de premsa.

Palma"Una bona notícia". Així ha qualificat aquest dimarts la presidenta del Govern, Francina Armengol, la decisió del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) de denegar la petició d'una família de Mallorca perquè la seva filla rebi el 25% de classes en castellà. "Com a Govern, sempre hem defensat que aquesta normativa no és la que estam aplicant a la nostra comunitat, sinó que fa referència al sistema educatiu de Catalunya", ha recordat la cap de l'Executiu.

En qualsevol cas, ha lamentat que "hi ha formacions polítiques obsessionades amb judicialitzar el model d'educació i el paper de l'ensenyament de les llengües". Així, "seria una mala notícia per a les Balears judicialitzar l'educació", ha afegit. "Després de tot el que hem viscut en la darrera època durant els governs de dretes, hem aconseguit que hi hagi pau social", ha celebrat Armengol en aquest sentit.

Cal recordar que ahir es va saber que la Sala contenciosa administrativa del TSJIB va desestimar la petició per aplicar mesura cautelar. Tot i això, dues magistrades van emetre un vot particular en què van expressar discrepància amb la decisió majoritària. En la interlocutòria, el tribunal recorda que les Illes no tenen un model d'immersió lingüística a l'educació, sinó de "conjunció lingüística de l'ensenyament" que estableix un mínim d'un 50% d'hores lectives en català.

stats