Societat 17/09/2020

Armengol demana un tracte específic per a les Balears en el repartiment dels fons europeus de recuperació

La presidenta del Govern es reuneix amb la comissària de Cohesió i Reformes de la UE, Elisa Ferreira

Ara Balears
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, durant la reunió telemàtica d'aquest dijous

La presidenta del Govern, Francina Armengol, s'ha reunit aquest dijous per videoconferència amb la comissària europea de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira da Costa, i li ha demanat un tracte específic per a les Balears en el repartiment dels 140.000 milions d'euros que la UE injectarà a l'estat espanyol com a mecanisme de recuperació dels efectes econòmics de la pandèmia de covid-19. També s'ha abordat el nou Marc Financer Plurianual 2021-2027 o les opcions de tots els programes europeus.

Segons ha explicat el Govern mitjançant un comunicat, Armengol ha traslladat a la comissària l'afectació especial que ha tingut a les Balears la crisi econòmica i social causada per la pandèmia de coronavirus, i ha subratllat la necessitat que la Comissió Europea ho tingui en compte a l'hora de valorar i finançar els projectes i les reformes estratègics per a les Balears.

La presidenta també ha demanat a Ferreira una consideració especial per a les Balears en atenció a la insularitat, als desavantatges competitius que comporta i a l'especial vulnerabilitat climàtica i la fragilitat de la seva biodiversitat.

Per al repartiment d'ajuts, més enllà de la transició climàtica i digital i la lluita contra el canvi climàtic, "la Comissió Europea ha incidit en la necessitat de reforçar els serveis públics bàsics, reduir la pobresa, impulsar la formació i l'accés a l'ocupació i modernitzar tecnològicament l'administració", ha explicat el Govern, a més de destacar que aquests plantejaments s'han accelerat a les Balears els darrers anys.

Elisa Ferreira és l'encarregada de donar suport a les regions i els seus governs per preparar els programes específics i ajustar-se als objectius europeus per al repartiment dels fons de recuperació. La seva primera iniciativa com a comissària va ser defensar la creació del Fons de Transició Justa i el Pla d'Inversions per a una Europa Sostenible, que té com a objectiu mobilitzar un bilió d'euros per aconseguir neutralitzar les emissions de carboni el 2050.

stats